Salată de cartofi

         Ingrediente:

-4 cartofi medii fierți în coajă

-1 ceapă medie tăiată solzi de pește

– 2 ouă fierte, tari

-1 ou crud

-200 ml. ulei

-1 linguriță muștar

-1 lămâie

-5 lingurițe sare

-1 linguriță piper

-1 cutie de iaurt grecesc de 10% grăsime

-1/2 de cană de apă minerală

         Mod de preparare

 În primul rând, speli bine cartofii, îi acoperi cu apă, pui 2 lingurițe sare, îi pui la fiert  la foc mediu, cu capac. Când intră furculița ușor în ei (adică, cam după 40 de minute), îi pui să se răcească în apă rece. Când s-au răcit, îi cureți de coajă și îi tai felii subțiri ( dacă ai răzătoare pentru legume îi tai cu ea). Într-un castron mai mare (eu folosesc unul de porțelan, pentru că în el și servesc) pui ceapa tăiată și 1/2 linguriță de sare, freci ceapa cu sare pentru a se înmuia. Pui cartofii tăiați, ouăle, pe care le-ai curățat de coajă și le-ai tăiat felii subțiri, adaugi piperul, o linguriță de sare (nu o pui toată de la început) și storci 1/2 de lămâie. Faci cu blenderul, maioneza din: ou, ulei, muștar și zeama de la 1/2 cealaltă de lămâie. Amesteci maioneza cu iaurtul și apa minerală, trebuie să îți iasă o maioneză subțire. Torni maioneza peste ingredientele din castron și amesteci bine. Dacă ai impresia că maioneza nu acoperă bine cartofii, mai pui 1/2 de cană de apă minerală, guști, vezi dacă mai are nevoie de ceva și gata. O poți servi ca și garnitură la friptură, cu chiftele sau pur și simplu cu pâine. Din aceste ingrediente îți ies cam șase porții. În loc de iaurt poți să folosești smântână, restul nu ai cu ce să înlocuiești. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

       Poftă bună. Aștept comentarii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *