Ghiveci cu cartofi sau cu orez

                                Ingrediente:

-3 cepe tăiate solzi de pește

-3 ardei tăiați fideluță

-5 roșii decojite și tăiate cubulețe

-2 cartofi tăiați rondele subțiri

-2 linguri orez

-3 linguri ulei

-3 lingurițe sare

-1linguriță piper

                            Mod de preparare

       Într-o cratiță pui uleiul, ceapa și ardeii, pui capacul și după 7-10 minute adaugi cartofii, și lași pe foc cam 10-15 minute, până începe să se înmoaie ceapa și ardeii. Trebuie să amesteci din când în când,  dacă e nevoie mai adaugi 2-3 linguri de apă. Adaugi sarea și piperul, acum poți adăuga și roșiile (pentru a le decoji ușor, le pui în apă clocotită, nu înnainte de a le cresta ușor, un minut, le scoți în apă cu gheață sau apă foarte rece și voilla). Dacă nu vrei ghiveci cu cartofi, atunci când pui roșiile, pui și orezul (spălat în prealabil). Dacă vezi că roșiile nu sunt zemoase, mai adaugi 1/2 cană apă, și lași să fiarbă cam 20 de minute. Verifici dacă e fiert orezul, sau după caz cartofii, și e gata de servit. În Banat în vremurile nu foarte îndepărtate, ghiveciul se făcea cu cartofi. Adică la sat, cum zice una dintre fetele mele, cand am ajuns în Timișoara am descoperit orezul, ha,ha. Îl poți servi cu ficat de pui pane, sau cu parizer pane (o să îți spun cum să le faci și pe alea). Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.

                                                                   Poftă bună. Aștept comentarii.

DSC00139

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *