Sfaturi utile

              Cineva mea spus că a făcut rețeta de cornulețe cu sare și au ieșit foarte tari cu toate că a respectat rețeta. Atunci m-am gândit să scriu despre dezastrele din bucătărie. Gătitul nu e o știință exactă. Eu îți spun că ai nevoie de ,, 500 gr. făină ,și 300 ml. apă,, dar , tu folosești altă făină de exemplu. Cel mai simplu mod e să nu pui tot lichidul din rețetă de la început . Alt lucru important este că atunci când rețeta spune să frămânți aluatul 10 minute, asta să faci. Eu pun castronul pe un scaun pentru că am putere de frământare mai mare dacă sunt aplecată , decât dacă stau dreaptă și ajung doar să  masez aluatul. Important este și faptul să nu uiți  aluatul la crescut pentru că drojdia își pierde din proprietăți. E bine să faci aluat crescut atunci când ești nervos/nervoasă, pentru că frământând aluatul te eliberezi de tot ce ai acumulat (îți spun asta din experiență). Dacă ai cuptor pe gaz la început îl pui la maxim, și după 10 minute dai focul la trepta a 3-a. Când faci la cuptor ceva pe bază de drojdie e bine să pui o tavă cu apă dedesubt , pentru că aburul îl face să crească mai bine și să fie mai pufos (asta în caz că nu ai cuptor cu aburi). Aceeași metodă poți să o folosești și la aluatul foetaj. Tot așa se poate întâmpla și cu untățile de măsură. În rețetă scrie o linguriță, de exemplu, dar lingurița ta poate să fie mai mică sau mai mare, de aceea, e bine dacă, îți scrie în rețetă 2 lingurițe să pui una, guști și dacă mai trebuie mai pui și restul. Cu timpul o să ai și tu unitatea ta de măsură, și o să ști uitându-te la cratița sau oala în care gătești, câtă sare și cât piper să pui. Cred că te-am plictisit grozav, dar dacă totuși ți-am fost de ajutor mă bucur foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *