Ce ingrediente ar trebui să ai tot timpul în bucatarie

Pe lângă nelipsitele : ulei, zahăr, făină albă, gris, orez, pesmet, făină de mălai, ouă, ceapă, cartofi, cel puțin o legătură de zarzavat, usturoi, sare, piper, eu am tot timpul în congelator: fasole verde, mazăre, amestec de legume, cartofi pentru prăjit. Eu folosesc zahăr brun, așa că am și cuburi de zahăr brun pentru cafea sau ceai. Pe lângă uleiul vegetel, pe care îl știe toată lumea mai am în casă ulei de palmier pentru prăjit (are punctul de ardere foarte ridicat – adică nu se înegrește așa repede ca cel vegetal), ulei de rapiță pentru salate, maioneză. Orez, i-au din cel cu bob rotund (merge  la pilaf , la ciorbă și la sarmale). Poate că te-am plictisit cu atâta vorbărie, sau poate te gândești că atâta lucru ști și tu, ce îți trebuie în bucătărie, îmi cer scuze , dar , m-am gândit la cei care nu știu cum am fost și eu acum mulți ani. Despre asta și despre multe altele o să mai vorbim. Mulțumesc că ai avut răbdare să citești și scuze dacă te-am plictisit. Aștept comentariile voastre.

  Mi-am mai amintit ce ar mai trebui să ai tot timpul în casă, sunt mai în vârstă și uit sau îmi amintesc când le folosesc. Pastă de măsline, e bună la sosurile pentru pizza, paste, etc. (pun o linguriță), roșii uscate în ulei (1-2 la sosuri) , capere, ardei copt în borcan, conserve de roșii tăiate sau întregi, muștar, paste (de orice fel). Aceste ingrediente le folosești atunci când ești pe fugă, nu ai timp (sau chef),pentru a face un sos pentru paste , pizza sau ce idei de mâncare rapidă îți vin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *