Tocăniță de ciuperci cu pireu și friptură din mușchiuleț

  Ingrediente:

-600-700gr. ciuperci (poți să iei mai multe soiuri)

-2 cepe

-1-2 căței usturoi

-4-5 cartofi

-1 linguriță făină

-1 cutie de smântână pentru gătit 

-o cană lapte

-1 linguriță unt

-un mușchiuleț de porc

-100ml. ulei

-3 lingurițe sare

– o linguriță piper

-1/2 legătură frunze de pătrunjel ( opțional)

 Timp de preparare : 40-50 minute     

                                                           Mod de preparare

Cureți o ceapă , o toci mărunt și o pui la călit cu o lingură de ulei , 1/2 linguriță sare și capac .la foc mic. Cureși și toci și un cățel de usturoi și îl adaugi peste ceapă, adaugi și o lingură de apă. Până se călesc , cureți ciupercile (le rupi codița și cu degetele tragi pielița începând de la codiță), ciupercile nu se spală, se sterg cu un șervet umed. Le tai cubulețe și le pui peste ceapă. Pui capacul și le lași să fiarbă până scade apa pe care au lăsat-o , (lasă multă apă), amesteci din când în când. Speli mușchiulețul , îl tai cam în patru bucăți, îl condimentezi și îl pui într-o tigaie încinsă cu 1-2 linguri de ulei. Îl rumenești pe toate părțile la foc mare, după ce sa rumenit, faci focul mic , pui 1/4 cană apă, o cepă mică tocată și 1-2 căței usturoi, pui capacul și îl lași să se pătrundă cam 20-30 minute, întorcându-l pe toate părțile. Cureți cartofii , îi tai cubulețe și îi pui la fiert cu o linguriță de sare și apă fierbinte. Dacă a scăzut apa la ciuperci , pui o linguriță de făină într-un castronel și torni smântâna încet, amestecând într-una să nu se facă cocoloașe. Torni smântâna peste ciuperci și mai lași să fiarba 5-10 minute. Guști să vezi dacă mai trebui ceva, o tragi de pe foc și pui pătrunjelul tocat. Acum ar trebui să fie fierți cartofii. Verifici și faci pireul, dacă mai știi cum ți-am spus. Zdrobești cartofii, adagi untul și laptele cald. Când ai terminat cu pireul ar trebui să fie gata friptura. Cam așa merge treaba cu organizarea timpului în bucătărie (și nu numai), începi cu ce durează cel mai mult, ca atunci când ești la final să se termine totul în același timp. Poza poate că nu arată chiar așa cum trebuie (mai lucrez la partea fotografică), dar una dintre fetele mele , care nu a mâncat ciuperci până acum, și-a scos a doua oară în farfurie tocăniță și a spus că e foarte bună (după ce că sunt mofturoși, cei din familia mea , nici nu fac complimente prea ușor). Dacă ei ia plăcut înseamnă că a ieșit super bună.

                 Poftă bună, sper că ți-a reușit. Aștept comentarii.                                                                                       

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *