Macaroane cu 3-4-5 feluri de brânză la cuptor

               Ingrediente:

-1/2 pachet de paste fusli, spirale

-3 linguri ulei

-1 lingură făină

-200 ml. supă (de pui, de vită, nu contează)

-100 ml. lapte

-50-100 ml smântână pentru gătit

-câte 50 gr. de cașcaval ras de diferite feluri (îți trebuie în total cam 200 gr.)

-100 gr. brânză brie

-1/2 linguriță de nucșoară rasă (dacă ai nucșoară întreagă și o razi tu, cu atât mai bine)

-100 gr. șuncă presată tăiată fideluță

-6-7 lingurițe sare (dacă pui supă trebuie să ai grijă câtă sare pui, pentru că și supa e sărată)

-1 linguriță piper

-2 lingurițe de unt (pentru uns tava)

                  Mod de preparare

     Într-o oală de 5 litri, pui cam 3 litri de apă la fiert. Când clocotește, adaugi 3 lingurițe de sare (dacă pui sarea de la început o să fiarbă mai greu apa), și pastele. Le fierbi cam 4 minute (de obicei se fierb 8-10 minute, dar trebuie să ții cont că ele o să mai fiarbă și în cuptor), și le tragi de o parte. Într-o casoletă (nici cratiță, nici oală, cu o coadă) faci sosul bechamell,  pui uleiul, și când acesta este încins, pui făina, o amesteci și torni supa fierbinte (dacă nu ai supă pui 100 ml. apă și 200 ml. lapte), și amesteci cu telul să nu se facă cocoloașe. Cantitatea de supă și lapte nu e bătută în cuie, poate ai nevoie de mai puțin, de aceea nu o torni pe toată o dată, ci treptat, sosul trebuie să fie ca o smântână groasă. Trebuie să fiarbă la foc mic cam 10 minute pentru a se activa glutenul. Adaugi smântâna pentru gătit. Pornești cuptorul la 220 de grade, fără ventilație.  Adaugi sare și piper, guști, adaugi nucșoara rasă, iei de pe foc și adaugi brânza. În sos pui pastele, cu o lingură cu găuri (o paletă), dacă ți se pare că e prea gros sosul mai adaugi puțină apă în care au fiert macaroanele. Adaugi și șunca presată și pui totul în tava unsă cu unt. O nivelezi, și rupi brânza brie în bucățele pe care le pui deasupra. Bagi tava la cuptorul încins pentru 30 de minute. Dacă nu a făcut o pojghiță rumenită deasupra, mai lași 5 minute cu cuptorul pornit pentru grill (adică numai partea de sus). Acest fel e bun și cald, dar îi simți gustul mai bine când e mai rece. Nu este greu de făcut, doar că, sunt câteva vase de spălat. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

                    Poftă bună. Aștept comentarii. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *