Friptură de miel sau ied

                 Ingrediente:

-3-4 kg. de pulpă și coaste de miel 

-1 ceapă medie tăiată solzi de pește

-3 căței de usturoi tăiați feliuțe

-3-4 frunze de leuștean

-3 lingurițe sare

-1 linguriță piper

-50 ml. ulei sau 2 linguri untură

                Mod de preparare

 Știu că nu e paștele, dar carne de miel putem să mâncăm tot timpul anului, nu numai de paște, așa cum am fost obișnuiți.  În congelator, am m-ai avut o pungă de carne de miel pe care, am hotărât să o fac, nu le place la toți din familia mea carnea de miel așa că trebuie să o fac doar dacă mai am și altceva de mâncare. Cureți carnea de pielițe și grăsime, o asezonezi cu sare și piper, o pui într-o cratiță în care ai pus ceapa și usturoiul, pui untura sau uleiul și 1/2 de cană de apă. Pui cratița la foc mic spre mediu cu capac peste. Punând capacul tot aburul rămâne acolo și înmoaie carnea, orice fel de carne. După 20 de minute pui frunzele de leuștean, eu le-am pus întregi și le-am scos înainte să servesc friptura. În 50-60 de minute e gata, începe să se desprindă de pe os. O poți servi cu pireu, mazăre, fasole vede (încă mai găsești fasole verde în piață). Leușteanul acoperă și mai bine mirosul și gustul pronunțat de miel (oaie), și se potrivește cel mai bine cu carnea de miel.  Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

            Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *