Ardei umpluți

                       Ingrediente:

-6-8 ardei galbeni (dacă sunt mai mici 10 buc.)

-300 gr. carne măcinată de porc (la măcelăriile din supermaketuri, ceri să îți macine carne pentru tocat)

-2 cepe medii tocate mărunt

-1/2 cană de orez spălat în prealabil

-o cutie de pastă de tomate de 330 gr.

-100 ml. ulei

-2 linguri de făină

-1 lingură și jumătate de sare 

-1 linguriță de piper

-2 lingurițe de zahăr

-2 roșii medi tăiate felii rotunde

                                      Mod de preparare:

        Începi prin a pune ceapa într-o tigaie, la călit, cu 50 ml. ulei. Tai capace la ardei și îi cureți de semințe,îi speli și îi pui la scurs. Între timp, sa călit ceapa și o torni în castron peste carne, adaugi orezul,o lingură de sare și piperul, amesteci bine (cu mâinile se amestecă cel mai bine, indiferent ce spun alții sau ce vezi la unele emisiuni). Într-o cratiță de 6 litri (care are capac și poți să o bagi la cuptor), pui uleiul rămas. Când sa încins pui făina, amesteci bine să nu fie cocoloașe, pui pasta de tomate, amesteci  și torni încet, amestecând tot timpul, 2 litri apă. Adaugi sarea, zahărul, și lași să de-a în clocot. În acest timp umplii ardeii și în loc de capac, pui o felie de roșie. Când i-ai umplut pe toți, îi pui încet în oala cu sos. Dacă ardei au fost prea mici, și ți-a mai rămas umplutură, pe care ști că nu mai ai cum să o folosești, faci niște biluțe pe care le pui la fiert în sos, cu ardeii.  Nu am mai spus că trebuie să guști sosul să vezi dacă mai are nevoie de ceva (sau ai pus ceva prea mult, caz ăn care speri să iasă totuși o mâncare bună). Bagi oala, cu capacul pus, în cuptorul încălzit la 200 grade, și o lași o oră și jumătate. Verifici cu o furculiță dacă sunt moi ardei, și mai lași 15 minute în cuptor fără capac. Eu pun la cuptor pentru că, acolo nu m-i se arde sosul (și nici nu trebuie să stau, să amestec tot timpul în mâncare). Este o rețetă de dificultate medie, și ca timp de preparare, îți i-a cam jumătate de oră. Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși. 

                                        Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *