Ruladă din bezea cu zmeură

        Ingrediente:

pentru bezea:

-4 albușe

-200 gr. zahăr tos

-100 gr. amidon

-zeama de la 1/2 de lămâie

-un vârf de cuțit de sare

-50 gr. alune tocate cu cuțitul (poți folosi nuci pecan, nuci)

pentru cremă:

-200 ml. frișcă

-100 gr. ciocolată albă topită

-150-200 gr. zmeură sau căpșuni (congelate)

pentru sirop:

-150 gr. zmeură

-50 gr. zahăr

        Mod de preparare

  De obicei, se întâmplă să ai în frigider câteva albușuri de ou. Încălzești cuptorul la 160 de grade.  Bați albușurile cu sarea, până se face spumă, adaugi zahărul, treptat. Pui amidonul, zeama de lămâie și alunele, și amesteci ușor. Într-o tavă (eu am folosit tava de aragaz pentru că e mai mare), pui folie de aluminiu, pe care o ungi cu ulei (ca să nu se lipească bezeaua). Întinzi bezeaua pe folie și o pui la cuptor pentru 20 de minute. Când ai scos-o din cuptor o lași 5 minute să stea, și pregătești încă o folie de aluminiu, pe care o ungi cu ulei. Răstorni bezeaua pe folia pregătită și o dezlipești pe cealaltă. Între timp pregătești umplutura. Nefiind sezonul zmeurei sau al căpșunilor, dar pentru că am vrut neapărat să încerc această rețetă, am cumpărat de la supermarket, fructe congelate și le-am lăsat să se dezghețe într-o strecurătoare. În timp ce bați smântâna pentru frișcă, topești ciocolata. Frișca nu o bați complet,  adaugi ciocolata și mai bați puțin. Întinzi crema peste foaia de bezea, pui zmeura și o rulezi cu ajutorul foliei. O pui pe o tavă și o pudrezi cu zahăr (pudră, binențeles dacă vrei). Pui în blender, zmeura și zahărul și le mixezi. Poți să strecori siropul (eu nu l-am strecurat și a fost foarte bun). Pui pe farfurie o felie de ruladă și sirop deasupra. Chiar, e foarte bună. Sper să îți placă această rețetă, că de reușit, sunt convinsă, că îți va reuși.

       Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *