Ingrediente:
-400 ml. smântână dulce
-100 ml. lapte
-50 gr. zahăr
-1 baton vanilie
-4 foi gelatină
Pentru sos:
-100 gr. zmeură (căpșuni, fructe de pădure congelate)
-2 linguri de zahăr muscovado sau zahăr brun
Mod de preparare
Foile de gelatină le pui într-un castronel, la muiat în 150 ml. de apă rece. Într-o cratiță pui laptele și smântâna (eu am folosit smântână dulce de la țărani, dar poți folosi și smântână pentru frișcă de la Dorna, e foarte bună).Adaugi zahărul și semințele din păstaia de vanilie (eu am pus de data asta extract de vanilie, îl găsești pe net). Lași pe foc până dă în clocot, îl tragi de o parte și pui foile de gelatină muiate. Amesteci bine și torni în pahare de unică folosință, pe trei sfert, și le dai la rece pentru 2-3 ore. Pentru sos, pui zahărul și fructele într-o crăticioară și le pui pe foc mediu. După ce încep să clocotească le mai lași 5 minute și, voilla, e gata sosul. Din cantitățile acestea îți ies 4 pahare de panna cotta. Este o rețetă simplă și rapidă, poate puțin mai scumpă, dar în orice caz mult mai bună decât în restaurante sau cofetării (mai există așa ceva?). Folosesc zahăr muscovado pentru că iese un sos mai caramelizat, cu o notă amăruie. Sper că ți-a plăcut rețeta, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.
Poftă bună. Aștept comentarii.