Lapte de pasăre

             Ingrediente:

-1 litru lapte

-4 ouă

-6 linguri de zahăr

-3 lingurițe făină sau 2 lingurițe amidon alimentar

-o păstaie vanilie sau 3 plicuri zahăr vanilat

               Mod de preparare

  În primul rând trebuie să prinzi 3-4 păsări și să le mulgi, ha, ha, ha, așa le spuneam fetelor mele când erau mici. Pui laptele la fiert într-o cratiță de 3-4 litri, adaugi păstaia de vanilie (pe care ai secționat-o și căreia i-ai scos semințele). Separi ouăle, și bați albușele cu un praf de sare, când sunt ferme, adaugi 3 linguri de zahăr și mai bați până se topește zahărul. Când laptele fierbe, faci focul mic și cu o lingură iei din albuș și pui în lapte. Fierbi norișorii, câte 1-2 minute pe fiecare parte. Cu o lingură cu găuri îi scoți într-un castron, și continui până termini tot albușul. Gălbenușele le freci cu cele 3 linguri de zahăr rămase, până se deschid la culoare, adaugi făina sau amidonul, mai amesteci puțin și torni câte puțin lapte fierbinte, amestecânt continuu. Pui din nou, gălbenușele cu laptele în oală, pe foc mic, amesteci într-una (cu un tel), și fierbi cam 10 minute. Când începe să se îngroașe îl torni peste norii de albuș. Îl lași să se răcească și îl servești. Poți să cerni deasupra cacao sau să pui sos de ciocolată, sau să îl mănânci așa. Este o rețetă simplă, doar că murdărești cam multe vase, dar asta e, nu poți să le ai pe toate. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

            Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *