Vinete pane

                 Ingrediente:

-2 vinete medii

-2 ouă

-100 ml. ulei

-100 gr. făină

-3 lingurițe sare

-1/2 linguriță piper

                  Mod de preparare:

           Vinetele pane, le poți servi ca și aperitiv, sau ca și garnitură la felul principal. Se fac relativ repede, și ies destul de multe porții. În primul rând, cureți vinetele și le tai felii rotunde de 2 cm. Pe o farfurie mai mare, pui un șervețel de bucătărie, presari sare pe feliile de vinete și le pui pe șervețel.  Procedezi la fel, șervețel, vinete șervețel, până termini. Șervețelele o să absoarbă apa, amară, pe care o lasă vinetele. Într-o tigaie, pui uleiul la încălzit,  bați ouăle (cu o furculiță, ha,ha), cu un praf de sare și piperul,  pui făina într-o farfurie. Dai vinetele prin făină, apoi prin ou și le pui cu grijă în uleiul încins din tigaie. Trebuie prăjite cam 2-3 minute pe o parte, le întorci și le mai lași 2 minute. Le scoți pe șervețele absorbante. Le poți servi calde sau reci. Vezi, nu e greu, trebuie doar să te hotărăști, că vrei să mănânci  mâncare mai sănătoasă (în opinia multor ,,nutriționiști,, nimic nu e sănătos). Sper că ți-a plăcut rețeta aceasta, că de reușit sunt sigură că îți va reuși.

                  Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *