Saleuri cu prosciuto

               Ingrediente:

-un pachet aluat foetaj

-10-12 felii prosciuto

-un ou

            Mod de preparare

            Este un preparat foarte simplu dar, de efect. Încălzești cuptorul la 200 de grade.  Desfaci aluatul, nu mai trebuie să îl întinzi, pui pe el feliile de prosciuto (le găsești la orice supermarket în pachete mai mari sau mai mici). Tai cu o rolă pentru pizza sau cu un cuțit, fâșii de 2-3 cm., tai încă o dată fâșiile în jumătate și le răsucești (ca pe o panglică, sau ca pe o șuviță de păr). Le pui în tava tapetată cu hârtie de copt, bați oul cu o furculiță și ungi saleurile cu o pensulă. Le bagi la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până când sunt rumenite frumos (nu arse). Când le scoți din cuptor, le pui pe un grătar la răcit. Le servești înaintea mesei, în timpul, sau după masă (ha, ha, ha). Le poți servi la o țuică (pardon, acum nu se mai bea țuică, se beau cocteiluri sau mă rog orice alteceva, lângă care oricum poți să le servești), sau alături de alte preparate din foetaj. Este foarte simplu de preparat și foarte rapid, sper să îți placă.

     Poftă bună. Aștept comentarii.

IMG_0411

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *