Melci cu salam și șuncă

     Ingrediente:

-1 bucată aluat franțuzesc (aluat foetaj)

-200 gr salam (de care preferi, poate să fie și șincă presată)

-1 lingură muștar

-200 gr cașcaval (felii)

-1 ou

          Mod de preparare

    Ceva simplu și rapid, pe care, poți să îl servești ca și gustare, sau la o întâlnire cu prietenii, și e foarte bun și a doua zi. Lași la dezghețat foaia de foetaj, asta dacă nu o faci tu (e mult de lucru, și orice  bucătar, mare sau mic, mai trisează), două -trei ore. Încălzești cuptorul la 200 de grade. O desfaci pe masă (nu încerca să o desfaci până nu e dezghțată, se va rupe, îți spun din experiență), ungi foaia cu muștar, pui cașcavalul. peste salamul și o rulezi. Cașcavalul și salamul trebuie să fie feliate foarte subțiri, altfel nu poți să rulezi foaia, se va rupe. Tai felii de 2 cm și le așezi în tava tapetată cu hârtie de copt (să fie sănătos, chiar dacă e mort, cel care a inventat hârtia de copt). Ungi melcii cu oul pe care l-ai bătut puțin cu furculița. Deasupra presari sare, de preferat sare mare.  Bagi tava la cuptor și, dacă nu ai cuptor cu aburi, pui o cratiță cu apă în cuptor, în acest fel aluatul se va desface și se va coace frumos. O lași la cuptor 20-25 de minute. Și gata, pot fi serviți. Dacă îți rămân pentru a doua zi, acoperă-i cu folie alimentară, o să vezi că sunt foarte buni. Ai văzut ce simplu și rapid este și, arată foarte bine. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reusi.

             Poftă bună. Aștept comentarii. IMG_4861 IMG_4859

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *