Tartă cu pere

               Ingrediente:

-4 pere

-un pachet foetaj

-3 ouă

-o cană zahăr brun

-3/4 de cană de făină

-1 linguriță extract de vanilie

-3 linguri unt topit și caramelizat

            Mod de preparare

   Într-o formă de tartă cu margini detașabile (așa poți să scoți tarta fără să o rupi) pui aluatul de foetaj, ai grijă să îl apeși cu degetele pe marginea tăvii. Surplusul de aluat, îl tai cu cuțitul, și poți să faci niște saleuri din el. Încălzești cuptorul la 200 de grade, peste aluat pui o hârtie de copt și peste greutăți, eu am pus fasole uscată (o păstrez într-o pungă numai pentru acest lucru). Bagi tava la cuptor pentru 10-12 minute, o scoți, înlături hârtia cu fasolea și pui crema.

  Crema: bați ouăle cu 3/4 de cană de zahăr, când s-a topit zahărul adaugi făina, vanilia și untul topit (ca să îl caramelizezi îl mai lași pe foc puțin, după ce s-a topit, nu mult să nu se ardă, doar să își schimbe puțin culoarea). Le mai bați puțin și le torni în tavă peste aluat. Deasupra pui perele tăiate felii subțiri (cu cotorul scos binențeles). Peste pere presari restul de zahăr și pui tava la cuptor pentru 20 de minute. Când e gata, o lași la răcit, când e rece de tot o scoți din tavă, cu un cuțit cu vârf o desprinzi de pe margine, pui tava pe un pahar și marginea se desprinde, o pui pe platou cu tot cu partea de jos a tăvii (eu nu o scot pentru a nu o strica). O servești cu mascarpone amestecat cu puțin zahăr, sau pur și simplu așa cum e. Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit, sunt convinsă că îți va reuși.

           Poftă bună. Aștept comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *