Spanac cu ochiuri de oua

Pentru patru persoane.

Ingrediente:

– 1/2kg. Spanac

-300-400ml. lapte.

-2 catei usturoi.

-300ml. ulei.

-4 oua.

-4 lingurite sare.

-un vârf de cuțit piper.

-o lingura faina.

Timp de preparare: 40-50 minute.

Mod de preparare: Începem cu spanacul, eu ,de obicei il cumpar din piața de la batrane, il pun in chiuveta si il spal in multe ape, pun într-o oala de3-4 l apa la fiert in care pun 2 lingurite de sare, cand clocoteste apa pun spanacul spălat si il fierb cam 10 minute.

Strecor spanacul (am o strecuratoare de plastic) si il tin sub apa rece. Pana pregătesc masina de tocat carne il las sa se scurga. Il macin ( ca sa scot tot spanacul din masina pun o bucatica de pâine inmuiata in masina si o macin dupa spanac). Într-o cratita cam de 2 litri pun 2 linguri de ulei si cei doi catei de usturoi zdrobiti. Ii pun la foc mediu spre mic. Cand începe sa sfaraie pun lingura de faina, mestec cu lingura de lemn si incep sa torn laptele(nu conteaza temperatura laptelui).

Pun pentru inceput 200ml lapte si vad sa nu fie prea subtire, daca mai trebuie mai pun lapte. Il fierb 10-15 minute( trebuie sa se activeze glutenul din faina), pun 1 1/2 lingurite de sare si piperul. Gust sa vad daca mai trebuie ceva, si il iau de pe foc. Intr-o tigaie pun restul de ulei, si cand s-a încins ( încercăm cu o bucatica de paine, daca sfaraie este bine încins ,daca nu mai asteptam putin) punem pe rând ouăle si cu o lingura pun ulei din tigaie peste ele pentru a coagula albusul.

Fiecare il prajeste in functie de cum vrea de tare sa fie galbenusul, între 2-5 minute.

Scoatem ouăle cu o paleta.

In poza am si niște carnati de casa prajit si sunca prajita.

Daca ți se pare prea lunga reteta te rog sa imi spui. Exact asa le spun la fetele mele (care fie vorba între noi sunt anti talent in bucatarie ), pentru a nu avea discuții de genul „dar nu mi-ai spus sa fac asa, sau sa pun aia”. A durat mai mult sa o scriu decât sa fac reteta. Daca te-am plictisit imi cer scuze, oricum sper sa incerci reteta si iti doresc spor la treba , pofta buna, si astept comentarii sau apreceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *