Lasagne

Lasagna Chef Croina DSC00651 DSC00652DSC00656 DSC00659                    Ingrediente:

-un pachet de 250 gr. de foi de lasagne proaspete sau o 1/2 de pachet de foi uscate

-750 gr. carne de porc sau amestec tocată

-o cutie de roșii întregi decojite

-2-3 rosii uscate din conservă

-2 cepe mari

-1 lingură muștar

-o cutie mică de pastă de tomate

-4 linguri sare

-3 lingurițe piper

-2 lingurițe zahăr

   Pentru sosul bechamel

-2 linguri ulei

-2 linguri făină

-400 ml supă

-400 gr diferite feluri de cașcaval ras 

                  Mod de preparare

  Demult timp nu am mai făcut lasagne, aveam o perioadă când o preparam tot la două săptămâni, ne-am cam săturat de ea. Dar azi am hotărât să o fac. Orice fel de paste, dacă sunt proaspete sunt mai bune, de aceea (și pentru că am și găsit) am luat foi de lasagne proaspete. Pe ambalaj scrie că nu trebuie fierte (dovada că citesc ce scrie pe ambalaj, ha, vroiam să văd câte minute trebuie să le fierb), dar eu le-am pus la fiert 1 minut în apă cu sare, le-am lăsat în apa aia până am pregătit asamblarea (adică 3-5 minute). În primul rând trebuie să faci sosul de  carne, pentru că asta durează cel mai mult. Pui carnea într-o cratiță încăpătoare, peste ea pui sosul pe care l-ai făcut în blender din: ceapă, conserva de roșii, cea de pastă de tomate, muștar,roșii uscate, zahăr. piper, 3 lingurițe de sare, dacă ai prin frigider poți să pui și o lingură de pastă de măsline, o lingură de capere, un ardei copt și decojit din conservă. Le blenduiești bine și le torni peste carne. Amesteci bine și ai grijă să nu rămână bucăti mari de carne. Fierbi amestecul la foc mic cam 30-40 minute, guști să vezi dacă mai are nevoie de ceva. Într-e timp faci sosul bechamel. Într-o cratiță mai mică, pui uleiul, făina și torni supa caldă, amestecând tot timpul cu telul să nu se facă cocoloașe. Dacă în supă ai pus destulă sare, în sos nu mai trebuie să pui pentru că oricum, și cașcavalul mai are sare. Fierbi sosul, amestecând tot timpul, cam 10-15 minute, dacă e prea gros mai adaugi puțină apă caldă. Adaugi cașcavalul ras, eu pun mai multe feluri, și afumat, și mai tare, păstrzi din cașcaval cam 2 pumni. Amesteci până se topește tot cașcavalul și îl iei deoparte. Pornești cuptorul la 180 de grade și începi asamblarea. Într-o tavă (eu folosesc o tavă de sticlă sau ceramică), pui 1/4 din sosul bechamel, acoperi cu foi de lasagna, pui 1/2 din sosul de carne, din nou foi, sos bechamel, foi, carne, foi și sos bechamel, peste sos presari restul de cașcaval pe car. Bagi tava la cuptor și o lași 20-25 de minute. Trebuie să fie rumenită la suprafață. O scoți din cuptor și o lași cam 30 de minute înainte să o servești. Dacă o lași mai multe se taie mai bine. O tai pătrate, și gata. Este foarte bună , doar că ai multe vase de spălat. Nu spun asta ca să te descurajez, doar să știi la ce să te aștepți.  Sper că ți-a plăcut această rețetă, că de reușit sunt convinsă că îți va reuși.

                        Poftă bună. Aștept comentarii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *