Corn dogs (crenvuști în aluat)..

        Ingrediente

-1 cană făină albă

-1 cană făină mălai

-1 ou

-1 liguriță sare

-2 lingurițe praf de copt

-1/2 cană de lapte (poate puțin mai mult)

-8-10 crenvuști sau 3-4 cârnați cabanos (în funcție de cât sunt de lungi, se taie în două sau în trei bucăți)

 -1 litru de ulei

-8-10 bețe de frigărui

                    Mod de preparare

      De mult timp, vreau să fac aceată rețetă, dar, am crezut că este complicată și îmi va lua mult timp. Când colo, surpriză, se face foarte repede, și nici vase murdare nu sunt prea multe. Am folosit cârnați cabanos, în loc de crenvuști, pentru că sunt mai gustoși, mai condimentați, decât crenvuștii. Într-un castron, pui amândouă feluri de făină, sarea, praful de copt, oul și laptele (pentru început 1/2 de cană). Le amesteci cu telul. Consistența, trebuie să fie ca cea de clătite, adică să nu fie prea groasă (să poți amesteca cu telul, ușor), dar, să nu fie nici subțire, pentru că, nu rămâne lipit pe crenvuști. Bețele de frigărui, le pui într-un castron cu apă, la muiat (sunt mai flexibile și nu se ard). Într-o tigaie mai înaltă, pui uleiul la încins, la foc mare . Tai cârnații în două sau în trei (în funcție de cât de mari sunt) înfigi în ei, cu grijă, bețele de frigărui. Bățul trebuie să fie cam cu 6 centimetrii mai lung decât cârnatul (să ai de ce să ții când îl moi în aluat, sau când îl mănânci). Pui aluatul într-un pahar, înalt (faci asta, pentru a acoperii  cârnatul bine, cu aluat), moi cârnatul, îl ridici și nu îl lași să se scurgă. repede îl pui în ulei. Pentru a verifica dacă, uleiul e încins, presari puțină făină, dacă începe să se prăjească imediat, e perfect pentru a începe prăjirea. Ai grijă să se rumenească peste tot, le scoți pe șervețele de bucătărie. Poți servi acest fel, cu, muștar, ketchup, hrean sau, cu orice sos îți place. Vezi că nu e greu. Sper să îți placă această rețetă, că de reușit, sunt convinsă, că, îți v-a reuși. Îmi cer scuze pentru calitatea pozelor, încă învăț cum să fac poze (durează mai mult pentru că, învăț singură).

                        Poftă bună. Aștept comentarii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *