Carne con chilli

Carne con chilli

Necesar:

1 ardei copt murat (din supermarket);

3 rosii uscate (din supermarket);

1 lingura de mustar (de care gasesti in casa);

2 linguri de ulei (de care folosesti);

1 lingura de otet din vin rosu (obligatoriu);

1 lingura de sare de mare (la gatit eu folosesc numai sare de mare);

1 lingurita de piper;

1 lingura de boia dulce;

4-5 catei de usturoi (cateii sunt cei pe care ii desprinzi din capatana).

Cu aceste ingrediente se face o pasta cu robotul, cu care se marineaza carnea si se lasa 1,2,3 ore la frigider (o tii la frigider cat poti).

Iti trebuie 800 gr – 1 kg de carne de vita sau de porc, taiata cuburi (nu cubulete).

Inainte sa scoatem carnea de la frigider avem nevoie de:

2 cepe mari rosii (albe) tocate (nu conteaza cat de marunt);

1 lingura de zahar brun (pentru a se carameliza ceapa cu un gust dulceag).

Se pune ceapa tocata marunt intr-o cratita si se caleste, apoi adaugi 1 lingura de zahar brun.

Se adauga carnea in cratita cu ceapa si se prajeste pana pregatesti cuptorul la 200 grade C.

2 cutii de rosii taiate cubulete se adauga la carnea prajita si apoi se clateste o cutie si apa se pune peste carne;

1 baton de scortisoara.

Se pune carnea la cuptor cu capac se lasa 1 ora si jumatate. Dupa acest timp se verifica carnea daca este moale si se pune:

2 cutii de fasole uscata (rosie sau alba), clatita bine cu apa rece;

20-25 gr de ciocolata amaruie de 60-70% tocata.

Se mai lasa 15-20 de minute la cuptor.

Se serveste cu gnocchi (de la supermarket) sau orez, muraturi si cu prietenii care vor fi incantati.

Chilli din titlu nu am pus deoarece noi nu mancam iute, dar poti sa pui cativa ardei iuti in pasta cu care marinezi carnea.

Pofta buna si multumesc ca ai avut rabdare sa citesti reteta.

P.S. Poate o si incerci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *